Geschiedenis

Dé grondlegger.

De oorsprong van de geschiedenis van FL ligt in het Brabantse Middelbeers waar Frans Liebregts in 1964 start onder de naam F.L. Liebregts BV.
Waar de eerste jaren in het teken staan van grondwerk van ruilverkavelingen voor boerenbedrijven in de omgeving volgen in 1966 de eerste uitbreidingen in personeel en materieel.

Groei en bloei.

Eind jaren ’60 worden de eerste publieke werken aangenomen en dit betekent de eerste groeispurt van het bedrijf. Werken voor waterschappen, gemeenten en ontwikkelaars volgen elkaar in snel tempo op. Meer en meer ontwikkeld FL B.V. zich als dé grondlegger in de grond-weg en waterbouw. Als begin jaren ’80 de echte groot grondverzet projecten op de markt komen volgt een tweede groeispurt. Spraakmakende projecten als het Slingertracé bij Weert en de omlegging van de Zuid-Willemsvaart worden gerealiseerd.

Tweede generatie

Met de komst van de tweede generatie zorgt Frank Liebregts voor de verdere ontwikkeling. Hij is door zijn innovatieve manier van denken een verrijking voor het bedrijf. Een no-nonsens mentaliteit en staan voor je werk worden binnen het Brabantse familiebedrijf nog meer verankerd en vanzelfsprekend. Met dit DNA en de veranderende contractvormen worden we landelijk een serieuze speler in de grond- weg- en waterbouw. Op de projecten; Zwakke schakels in Noordwijk en Scheveningen, ombouw N261 Tilburg-Waalwijk, het Maximakanaal, renovatie kanaal van Gent naar Terneuzen, sloop Keersluis Limmel en Stationsgebied Driebergen-Zeist zorgen we als dé grondleggers voor het onderscheidend vermogen.

Bundelen van krachten

Eind 2018 besluit Frank zijn koers te wijzigen. Met de broers Tom en Ruud Reijrink, uit het naburige Haghorst, is de juiste partner gevonden. Met het samengaan ontstaat een krachtige onderneming. Regionale kennis en focus wordt verenigd met landelijke dekking en het specifieke DNA van FL BV. Door deze veelzijdigheid zijn we nog meer in staat toekomstige projecten onderscheidend en integraal aan te vliegen.

Direct naar:
Contact

Ons team versterken?

Bekijk actuele vacatures